2012. november 5., hétfő

Szellemek előszele


Ez a bejegyzés nem vidám. Bár célom jórészt a szórakoztatás, ismernünk kell azt a szobát is, ahová a kis Ottó bekopogtatott.

Úgy igaz, hogy akkoriban folyton szar kedvem volt. Most is rágyujtok, ahogy megidézem magam gimnáziumi éveim alatt múlatva az időt, töketlen magányomban. Pedig nem voltam egyedül akkor sem, csak belülről tűnt minden állandó nyomornak. Ott volt ugyan a Szilágyi-Tomcsik-Kókai triumvirátus, kiknek felbukkanása azonnali katasztrófát sejtetett mindannyiónk megelégedésére (pl. az SZ.T.K. zenekar nyomdafestéket nem tűrő, több alkalommal is verekedésbe fulladó próbáival Szilágyi úrék rákoshegyi ódon szellemházában) vagy éppen Csajtay mestert is mindenki csudajópófa vicces figurának tartotta, de csak kevesen tudtuk, mi rejtőzhet még a jópofiság csinos álcahálója alatt. A zenekar valamennyi tagja (Harmath, Gera, Ulmann) hordozta azt a permanens magányt, amit csak neveltetésünk és kimerítő intellektuális erőfeszitéseink segítségével sikerült ellenpontozni. Istennek hála, nem tökéletesen, mert így lettünk barátok. Máskülönben a királygyermek választása is pont ezért esett ránk 89 szeptemberében. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez az izgalmas találkozás sem szárította ki ezt a mocsarat bennem. Ehhez sokkal több időre volt szükség, de méginkább sok találkozásra, és elsősorban saját magammal.



Csajtay mesterrel a napokban folytatott beszélgetésem jól tükrözi ezt a hangulatot. Azt mondta múltunkon töprengve, hogy ha lett volna internet akkoriban a jelenlegi információdömpinggel ellátva, ő például nem járt volna iskolába, olvasni tanult volna meg, írni viszont már nem…
Aztán előbb-utóbb mind felnőttünk és nem tudom pontosan kinek, hogyan sikerült abból a mocsárból kikeverednie. Én ma már tudom, mi volt az oka ennek a szarnak, de az egy másik történet.

Kedvenc misztikus filozófus-doktorom szerint az érzékfeletti tapasztalások megkezdése terén igen fontos dolog a megfelelő lelki diszpozíció megteremtése. E célból helyeztem el itt egy kis galériát akkori alkotásaimból. Nem csak abból az időből valók, de igen közlékenynek mutatkoznak. A későbbiekben előfordulásuk  úgyszintén elképzelhető. A képek megszemlélése után egy körből kimaradsz.



Iggy szomorú





Szegény királyfi meg fog halni /utómunka/





Szegény királyfi meg fog halni 




Lacza



A nagy száguldás



Hangyatündér




cím nélkül



Bagira



Henry Rollins és az ősz




Játszótér /utómunka/



Nőügyek(1)




Nőügyek(2)



Cserkészek az erdőn /utómunka/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése